Skip Nav

Coveted Crib: The Re-Cover House

When Bates Masi + Architects designed a Long Island vacation home in 1974, little did the firm realize that it would be called upon to update the space for the new owners 35 years later. The gorgeous, wood-clad home needed the '70s vibe updated, and an expansion of areas such as the kitchen and dining room. In addition, a plan was made to modernize the bathrooms and update flooring, countertops, and walls.

Materials, including cypress wood from a wall and deck, were re-used in the updated space, which helped to lower expenses and environmental impact. This wood was re-used for stairs, risers, detailing, and siding, and since the patina matched the new and old sections of the home, the renovation looks seamless. Featured in Dwell magazine this year, the home has also won the 2008 Peconic Design Award and the 2009 Wood Design and Building Merit Award.

Take the complete tour.

Image

Image

Image

Image

Image
Latest Home